Magyar nyelv és irodalom – Fejérvári Gergely

Talán igaz, hogy az emelt szintű magyar érettségi nem az irodalom legszebb arcát tárja elénk, de hiszem, hogy az ahhoz szükséges tudás megszerzése közben temérdek izgalmas kérdést, problémát lehet érinteni. Azt vallom, hogy a sikeres érettségi nem pusztán a tanulással eltöltött időtől, hanem a felkészülés közösségi jellegétől, jó hangulatától is függ. Nagyon inspiráló csapatban dolgozni, ahol a diákok egymást is segítve, önbizalommal telve futnak neki a vizsgának.

Tíz éve tanítok középiskolában, de 13 éve készítek fel diákokat felvételire, érettségire: az a tapasztalatom, hogy az ilyen típusú képzések akkor tudnak igazán jól működni, ha rendszerezzük és bővítjük a gimnáziumban/szakközépiskolában megszerzett tudást, illetve azokra a készségekre koncentrálunk, amik emelt szinten a leginkább dominálnak. Tedd próbára magad, hogy ne a versenytársaidon múljon, bekerülsz-e álmaid egyetemére!

 

Tanulmányok

2002-2007      Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar Magyar nyelv és 
                       irodalom szak

2007              Magyar Író Akadémia „alkalmazott írói referens” okleveles képzése

2007              Színművészeti Egyetem kihelyezett drámapedagógiai képzése

Munkahelyek

2007 – 2015      Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola

2012 –               Külső munkatársként a Főnix Kiadó és az Agave Kiadó szerkesztője

2015 –               Rottenbiller Utcai Alapfokú Művészeti Iskola, Táncművészeti és Zeneművészeti                                   Szakképző Iskola