Magyar nyelv és irodalom – Virág Krisztina

2007-ben kezdtem el dolgozni az ELTE Felvételi Előkészítő Irodánál, azóta készítek fel magyar nyelv és irodalomból közép és emelt szintű érettségire jelentkezőket.

Középiskolai tanárként 2008 óta dolgozom, első munkahelyem a Szent István Közgazdasági Szakközépiskola volt, ahol magyar nyelv és irodalmat, kommunikációt tanítottam, valamint az Irodalmi Színpad vezetője voltam. 2010-ben átmentem a Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskolába, ahol a magyar tanítás mellett dráma órákat is tartok. Szakterületem és egyben legkedveltebb témám a drámairodalom, valamint a színházművészet. Az utóbbival egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a gyakorlatban is, amikor öt éven keresztül vettem részt egy egyetemi színházi műhely munkáiban. Másik fő érdeklődési köröm a média és filmelmélet, amibe egy franciaországi ösztöndíj elnyerése kapcsán sikerült mélyebben belelátnom.
2010-ben bővítettem érdeklődési körömet a pszichológia tudománya felé, majd 2013-ben BA diplomát szereztem Debrecenben. Egyetem alatt a motiváció és a kreativitás területén végeztem vizsgálatokat, tapasztalataimat tanári munkám során is alkalmazom.

Krisztináról mondták:

  • „Nagyon jó volt, hasznos és rengeteget segített. Tetszett, hogy színesek, jó hangulatúak voltak az óráink. Az anyag, amit minden órán kaptunk, nagyon jó volt. Sosem éreztem hosszúnak, vagy unalmasnak az órákat.”
  • „A tananyagot ismétléssel, a legelejéről kezdtük, így mindenkinek átfogóvá vált a tudása. Nagyon rendszerezett volt. Minden órán rengeteg segédanyaggal és feladatsorral dolgoztunk, változatos volt (pl. csoportmunka, önálló munka, közös munka).”

Végzettség:

2010 – 2013 Debreceni Egyetem, Pszichológia, Debrecen
2002 – 2008 Pannon Egyetem, Magyar-színháztörténet, Veszprém
2006 Marczibányi Téri Művelődési Központ,
Drámapedagógiai Tanfolyam, Budapest,
1997 – 2001 Hunyadi Mátyás Közgazdasági Szki., Székesfehérvár

 

Szakmai tapasztalat:

2010 – Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola, Budapest
magyar nyelv és irodalom tanár, drámapedagógus
2007 – ELTE Felvételi Előkészítő Iroda, Budapest
magyar  nyelv és irodalom tanár; magyar emelt szintű
érettségire való felkészítés
2008 – 2010 Szent István Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Budapest
magyar nyelv és irodalom szakos tanár, Irodalmi Színpad vezetője
2005 – 2007 Teleszterion Színházi Műhely, Veszprém
Feladat: színházi előadásban és annak létrehozásában
való részvétel (rendezőasszisztens, dramaturg)
2005 Université Nancy2, Franciaország, Nancy, média- és filmelmélet