Zwickl Éva – angol

 

Miben tudok én segíteni neked?

– rendszerezzük, fölfrissítjük, szükség esetén pótoljuk a nyelvtani ismereteidet; lehetőséged lesz mindent tiszta lappal kezdeni
– részletesen végignézzük a vizsga feladattípusait, megoldási sémáit; ha elakadsz, megnézzük, mi okozza a gondot
– az órai és a házi feladatok ellenőrzésével könnyen követhetővé válik a fejlődésed; erről a teszteredményeiden keresztül is kapsz visszajelzést
– áttekintjük a szóbeli vizsga fölépítését, a részfeladatokat egyesével, rengeteg hasznos tanácsot fogsz kapni tőlem, sőt, próbavizsga is lesz, hogy ne legyen többé para a megszólalás
– laza, közvetlen légkörben, szinte észrevétlenül ragad rád a tudás (na jó, azért ehhez neked is rengeteget kell melóznod… :))

Magamról – számokban kifejezve:

– 5 éves korom óta tanár, 8 éves korom óta angoltanár szerettem volna lenni
– több mint két évtizede vannak magántanítványaim, akik elsősorban érettségire és/vagy nyelvvizsgára készülnek (ráadásul mindannyian el is érték a céljaikat)
– 11 évig tanítottam egy középiskolában
– 15 éve érettségiztetek
– 10 éve emelt szinten is vizsgáztatok
– eddig 8 évnyi emelt szintű elnöklés áll mögöttem

De még inkább szavakban:

Szenvedélyesen szeretem az angolt, és örülnék, ha minél több diákot is megfertőzhetnék ezzel. :)

Komoly vizsgáztatói és tanári rutinomnak köszönhetően a legapróbb trükköket és titkokat is kész vagyok átadni neked – most már csak azt kell eldöntened, hogy a 80 vagy a 150 órás kurzust választod.

Várlak! :)

 

Referenciák:

Reni (ELTE+magán párhuzamosan, összességében 92%-os lett az emelt érettségije)

Személy szerint nem vagyok az a nagy magántanárhoz járó típus, csak akkor veszem rá magam, ha nagyon indokoltnak érzem. Az, hogy Tanárnőre mennyire szükségem volt, órák közben fogtam fel, no meg a sikeres vizsgám után. Biztos vagyok benne, hogy nem sikerült volna ilyenre a vizsgám Tanárnő nélkül. Tökéletesen kiszúrja a gyenge pontokat, amikre gyúrni kell, hogy utána megadja a szükséges tudást, valamint lelki támaszt is. Mindenre olyan területre emlékszik, amire figyelni kell, és nem is felejti el jelezni, amikor pozitív változás, fejlődés történik. Ajánlom mindenkinek! :) 

Adrienn (ELTE)

​Az angol manapság már az egyik legfontosabb és legelengedhetetlenebb nyelv. Nagyon fontos, hogy szakképzett és tájékozott tanárok oktassák, hisz a nagybetűs életbe kikerülve inkább kell támaszkodnunk egy biztos és gördülékeny nyelvtudásra, mint a tanköny egyik oldalán megtanult példamondatra. Úgy érzem a Zwickl Éva által tartott órák alatt ezt megkaptam. Sok hasznos és szuper feladatot csináltunk, és ami a legjobb volt, az , hogy bármit, amit nem értettünk, azt készségesen elmondta még egyszer (vagy ha kellett, akár többször is), és nem egy csúnya pillantás volt a válasz. Az órák jó hangulatban teltek, és akármennyire nem is ment egy anyagrész, mindig biztatott bennünket, és ez nagyon fontos. Rengeteget gyakoroltunk mindenféle feladattípust és úgy érzem, hogy mind írásban, mind szóban sokat fejlődtem a kurzus alatt. Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy fiatal, jófej és profi tanártól szeretne tanulni. 

András (Kvassay/Arany)

Középiskola. A nagy vízválasztó egy ember életében. A korszak, amikor hiába kezelnek gyerekként, te úgy érzed, senki sem volt még ennyire felnőtt! Sok-sok dolog ebben a rövid, de annál izgalmasabb intervallumban dől el. Meghozott döntéseink, hozzáállásunk az élethez és elhatározásaink maradandót formálnak: embert, aki belép a “nagybetűs” életbe. Ennek kapujában hatalmas szerepet játszanak a minket körülvevő emberek. Emberek, akikkel sok időt töltünk, márpedig ebben a korban úgy érezzük, hogy ez nonstop iskolát jelent, és unalmas órákat a kedvelt vagy éppen nem annyira szívelt pedagógusok osztagát. A nem annyira közkedvelt tanáraink mintha a falnak beszélnének.. “csak éljük túl kicsengetésig”. Ha valaki csak ilyen kategóriával találkozik, valószínűleg elveszít valamit abból, amit például jómagam és barátaim tapasztaltunk a híres-neves angol óráinkon. Nevezetesen Zwickl Éva tanárnő, aki többek között átsegített minket a lázadó, hormontúltengett ‘kihaénnem’ korszakon, lenyűgözően feszes acél idegszálakkal, mert meg kell mondjam, nem voltunk piskóták. Talán ő maga sem tudja, hogy hétköznapi hős azoknak a szemében, akiknek már (talán) benőtt a feje lágya. Játékos hangvételű, kedvcsináló jelleme egészen egyedi, és a borús hétfő reggeli idő is kevés ahhoz, hogy megtörje mosolyát. Örömmel tekintünk vissza a középsulis angolra, mert szerencsések vagyunk, hogy ismerhetjük! Sokan garantáljuk szaktudását, és ha a Tanárnőnk is olvassa, csak azt üzenem, hogy hajrá angol, hajrá Tanárnő, és amúgy is: mit nekem szódoga..?! Cirmik.