INFORMATIKA

Kinek ajánljuk az emelt szintű informatika érettségire felkészítő tanfolyamot?

Mindenkinek, aki emelt szinten szeretne érettségizni informatikából, amelyet rengeteg szakon fel tud használni az érettségi- felvételi folyamatában, akár többletpontot biztosító eredményként, akár felvételi vizsgakövetelményként.

Éves tanfolyamainkat inkább azoknak ajánljuk, akik hosszabb, mélyebb felkészítést szeretnének. Régebben már érettségit tett, most javító, esetleg szintemelő vizsgát tervezőknek is a hosszabb felkészítést javasoljuk. Féléves tanfolyamainkat pedig a haladóbb tudás- és kompetenciaszinttel rendelkező érdeklődőknek ajánljuk.

Az emelt szintű érettségi követelményei

Az emelt szintű írásbeli informatika érettségi négy témakörből áll, dokumentumkezelésből, táblázatkezelésből, adatbázis-kezelésből, és programozásból, ezekre a diákoknak összesen 240 perc áll rendelkezésükre.

A felkészítő tanfolyamon célunk, hogy a vizsgázó a szükséges kompetenciákat teljes mértékben elsajátítsa, vagy fejlessze már meglévő ismereteit. Fontos kompetenciák az alkalmazói készség, a problémamegoldó készség, az algoritmikus gondolkodásmód, az önálló munkavégzés, az alkotó munka, az informatika és a társadalom kölcsönhatásának ismerete, és a kommunikációs készség.

A részletes érettségi  követelményeket (szóbeli, írásbeli) és a vizsga leírását innen letöltheted!

Szóbeli tételek

A tanfolyam ára és jelentkezés

Árak az éves és a féléves tanfolyamokra

Jelentkezés az angol emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamra

Kapcsolódó ELTE szakok:

osztatlan tanári szakok informatika szakkal párosított szakjain kötelező, egyéb tanári szaknál választható, programtervező informatikus, műszaki menedzser,

Részletes tájékoztató a fenti szakok érettségi-felvételi követelményeivel kapcsolatban: az ELTE a felvi.hu-n