Magyar I.

Éves magyar nyelv és irodalom előkészítőkön résztvevőnkkel készült interjú

 

Mire emlékszel legszívesebben az előkészítőről? Mi volt a legemlékezetesebb pillanat?

A legemlékezetesebb talán a legelső óra, amikor nagyon nehéz érzésekkel indultam haza, mert féltem, hogy semmi értelme nem lesz ennek az egésznek. 33 éves vagyok, és most az ELTE 150 órás magyar előkészítője után jelentkeztem pszichológia szakra.

Ami mindenképp hasznos tanulság volt, az az, hogy annak ellenére, hogy nyilvánvaló okoknál fogva a 4 év tananyagát nem lehet 150 óra alatt újratanulni de azt meg lehet tanítani/tanulni, hogy 2017-ben milyen az emelt magyar érettségi, mit várnak el, hogyan lehet jó esszét, reflektálást írni, hogyan gondolkozzon az ember, mit mondjon és mit ne.

Mit emelnél ki a leginkább a tanár munkájával kapcsolatban?

Szerencsém volt mindkét magyar tanárhoz járni (Fejérvári Gergő és Virág Krisztina) mert pont az előkészítő időpontjaiban zajlott egy nyelvi előkészítő is. S így a kimaradó órákat Krisztinánál pótoltam.

Gergő nagyon alternatív, felkészült, igen nagy tudású, intuitív személyiség.

Kriszta hihetetlenül tud, le sem tagadhatná, hogy pszichológiát tanul, mindketten türelmesek, tökéletes választás mindkét személy. Örülök, hogy mindkettőjüktől tanulhattam.

Miben volt más, miben adott többet, mint az iskolai óra?

Bár 15 éve voltam középiskolás, de nyilvánvaló módon klasszisokkal részletesebb, alaposabb, aprólékosabb volt.

De ami a legfontosabb: mindhárom megjelölt egyetem pszichológiájára felvettek; most már boldogan mondhatom. Így a legelső óra félelme alaptalannak bizonyult :)