Pótfelvételi 2015/16-os tanév

pótfelvételi

Pótfelvételi jelentkezési lehetőség a felsőoktatásba 2015. augusztus 10. éjfélig!

Akit nem vettek fel egyik, általa megjelölt helyre sem a 2015/16-os felvételi eljárás során, ne csüggedjen, hiszen sok intézmény hirdet meg pótfelvételi során elérhető helyeket. A 2015. évi pótfelvételi eljárásban csak azok nyújthatnak be jelentkezést, akik nem jelentkeztek az általános felvételi eljárás során vagy jelentkeztek, de a megjelölt szakok közül egyikre sem nyertek felvételt.

A jelentkezést 2015. augusztus 10-ig lehet benyújtani e-felvételi keretein belül. Az eljárás díja 5.000 Ft, melyet átutalással vagy az e-felvételi folyamatában bankkártyás fizetéssel is lehet teljesíteni. Ebben az eljárásban csak egyetlen intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni kizárólag önköltséges formában, a választható képzések elérhetők a felvi.hu honlapján. A jelentkezéshez szükséges iratokat mellékelni kell. Az e-felvételi jelentkezést augusztus 10. éjfélig hitelesíteni kell Ügyfélkapun vagy postai úton keresztül. Az augusztus 10 éjfélig letöltött hitelesítő adatlap augusztus 11-én még postára adható.

Amennyiben a pótfelvételi eljárás során az adott szaktól függően alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsgát írnak ki, a felsőoktatási intézmények a hirdetményben ennek időpontját közlik is, a vizsgára külön behívólevelet általában nem küldenek.

A pótfelvételi eljárás ponthatárait várhatóan 2015. augusztus 26-án állapítják meg. A beiratkozáshoz, felsőoktatási tanulmányok megkezdéséhez szükséges információkat a felsőoktatási intézmények juttatják el a felvett hallgatókhoz szeptember első heteiben.

Bővebb információ a pótfelvételiről és jelentkezésről a felvi.hu honlapján.